27 Ekim 2009 Salı

meyve suları tanımı

Sağlıklı, olgun, taze veya soğukta muhafaza edilmiş bir veya birkaç çeşit meyveden
elde edilen, elde edildiği meyvenin tipik renk tat ve koku özelliklerini gösteren ürünlerdir.
İçindeki meyve suyu oranı yüzde 100'ü bulur.
Taze meyve suları portakal, greyfurt, elma, üzüm vb. gibi meyvelerin mekanik veya
manuel sıkacaklarla sıkılmasıyla elde edilir.
Resim 1.1: Taze sıkılmış meyve suyu
Taze meyve suları en büyük özelliği içindeki meyve suyu oranının % 100 olmasıdır.
Bilindiği gibi taze meyveler içerdikleri vitamin çeşitliliği ve oranları ile insan sağlığı
acısından son derece önemlidir. Taze meyve suları elde edildikten kısa süre sonra servis
edilmelidir ki içerdikleri vitamin grupları kaybolmadan misafirlerimize servis edebilelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder